Napadač na Ruždija optužen za pokušaj ubistva, mediji navode da je bio poklonik Iranske revolucionarne garde

Napadač na Ruždija optužen za pokušaj ubistva, mediji navode da je bio poklonik Iranske revolucionarne garde

Dramatični snimak slijetanja aviona Wizz Aira na grčko ostrvo Skiathos obišao je svijet.

Ostrvska pista, koja je izgrađena samo nekoliko metara od Egejskog mora, postala je turistička atrakcija pa često spektakularna slijetanja budu snimljena i vrlo brzo postanu viralni hitovi.

Isto se dogodilo sa slijetanjem Wizz Airova Airbusa A321neo koji je prije dolaska na pistu prošao tek nekoliko metara iznad glava znatiželjnika koji se okupljaju na plaži u neposrednoj blizini piste.

 Jasno se čuje, ali i vidi strah među turistima kad su postali svjesni da pilot avionom upravlja vrlo nisko. Neki su se promatrači stoga počeli u panici sami izmicati pred spuštajućim vazduhoplovom.

Među zaljubljenicima u vazduhoplove počele su se javljati spekulacije kako se pilot Wizz Airova Airbusa približio pisti s najnižim prilazom ikad, nižim čak i od sada već čuvenog slijetanja Boeinga 737-8BK Air Italije iz 2013. godine.

Izvor: Jutarnji list

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.