Abazović: Ako ne bude pala Vlada, opcija rekonstrukcija, nemam ništa protiv većine od 30. avgusta

Abazović: Ako ne bude pala Vlada, opcija rekonstrukcija, nemam ništa protiv većine od 30. avgusta

DPS je bio decidan da će oni poništiti ugovor sa SPC ako nađu većinu ja nijesam siguran da će je naći, kazao je u intervjuu za Novu M premijer Dritan Abazović.

"Ne vjerujem da će oni naći većinu da generišu mržnju prema vjernicima SPC. Mislim da treba da gledamo unaprijed, oni koji žele da gledaju unazad moraće da pronađu tu većinu. 19. avgust dočekujemo u jednoj potpuno relaksiranoj atmosferi, ključna je borba protiv kriminala", kazao je Abazović.

Ako Vlada ne padne 19. avgusta, ponudiće rekonstrukciju.

"Za neke više neće biti mjesta u Vladi Crne Gore, a za one koji žele ekonomski oporavak Crne Gore i borbu protiv kriminala, onda su im vrata otvorena", kazao je on i upitan da li bi ta nova većina mogla biti ona od 30. avgusta kaže:

"Što se mene tiče može se revitalizovati ona većina od 30. avgusta, ali se više priča o tehničkoj vladi koja treba da pripremi izbore. Što se mene tiče može", naveo je on.

Kako je kazao, nije pričao sa vrhom DF-a i Demokrata ali je neformalnih razgovora bilo.

Moramo fokus da stavimo na druge teme, a ove više ne treba otvarati, dodao je.

Na pitanje vidi li sebe kao premijera vlade sa većinom od 30. avgusta, ili bi to mogao da bude Aleksa Bečić premijer je kazao:

"Ništa nemam protiv, sve je vrlo promjenljivo. Rekonstrukcija podrazumijeva da ne tražimo novi mandat za nekoga, nisam siguran da treba da damo tu mogućnost predsjedniku DPS-a da on bira kome će dati mandat. Ako bude došlo do 44. vlade, mislim da je logičnije da DPS sa sadašnjim strankama opozicije to realizuje", naveo je.

"Ja sam svjestan da sam za svoju zemlju uradio prave stvari, očekujem da će jesen biti vrlo dinamična, čekaju nas lokalni izbori, a parlamentarni vjerovatno prije nove godine ili nakon Nove godine, svakim danom će sve biti mnogo jasnije", kazao je on.

Izvor: Nova M/Antena M

 

 


 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.