Mert: Ograničene cijene peleta od sjutra na snazi

Mert: Ograničene cijene peleta od sjutra na snazi

Odluka Vlade Crne Gore od 3. avgusta kojom se ograničava cijena peleta objavljena je u Službenom listu i sjutra stupa na snagu, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

"Podsjećamo da je na prijedlog Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prodajna cijena peleta ograničena na maksimalno 269 eura po toni kod proizvođača i 320 eura u trgovini na malo. Od proizvođača je traženo i da 15% proizvodnje opredijele za crnogorsko tržište, navode iz ovog resora.

Dopunom Odluke o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi, Crna Gora postaće najkonkurentnija zemlja u regionu po pitanju cijene peleta.

"Godišnja proizvodnja, prema podacima Monstata, iznosi 80-90 hiljada tona dok su domaće potrebe oko 20 hiljada tona. Stanje na tržištu peleta i značajan porast cijena ovog proizvoda u odnosu na prethodnu godinu uslovili su potrebu za donošenjem privremene mjere od strane Vlade Crne Gore kako bi se zaštitio životni standard građana, posebno u vrijeme pribavljanja neophodnih zaliha za predstojeću sezonu grijanja", zaključuju oni.

Izvor: Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.