Vuletić: Formirati front protiv fašizacije

Vuletić: Formirati front protiv fašizacije

Rehabilitacijom ratnog zločinca i fašističkog kvislinga Nikole Kalabića zarobljeno i četnifikovano srpsko pravosuđe je pokazalo pravo lice i prave namjere Vučićevog diktatorskog režima, saopštio je predsjednik Građanskog demokratskog foruma Srbije Zoran Vuletić.

"Držeći se sramnog, revizionističkog zakona, usvojenog u vrijeme bivšeg režima Borisa Tadića, čija su glavna dostignuća bila u kopanju zemnih ostataka Draže Mihailovića, današnje Vučićevo pravosuđe je riješeno da i posljednjeg okupatorskog slugu i saradnika nacizma, pa i najbahatiljeg četničkog koljača Kalabića oslobodi svake krivice i istorijske stigme", kazao je Vuletić.

Podsjeća da je Srbija jedina država u regionu koja ne obilježava nijedan datum iz svoje nedavne istorije, nijedan događaj iz antifašističke borbe, čak ne proslavlja nijednog antifašističkog heroja.

Jedino što se u Vučićevoj Srbiji veliča su, kaže Vuletić, masovne ubice i ratni zločinci počev od Draže Mihailovića do Ratka Mladića.

"O takvoj atmosferi totalne negacije antifašizma i promocije fašizma i neofašizma, najbolje svjedoče stotine murala u slavu masovnih ubica po Beogradu, Novom Sadu, Nišu i drugim gradovima Srbije.

Podsjećam i da su Vučićev crnokošuljaški ministar Vulin i njegova policija direktno čuvali murale osuđenika za genocid u Srebrenici, Ratka Mladića", dodaje on.

Nijedno društvo, kako smatra, ne može opstati zasnovano na mržnji i počinjenom zločinu.

Vuletić dodaje da je šovinistički režim Vučićeve diktature zasnovan na slavljenju ratnih zločina i zločinaca i na svakodnevnoj mržnji koju njegovi strogo kontrolisani mediji siju prema našim susjedima.

"Još jednom podsjećam da je Vučić zbog toga ključni faktor destabilizacije našeg regiona i upozoravam građane Srbije da će posljedice takve destruktivne vladavine biti pogubne po sve nas.

Zbog toga pozivam čitavu antifašističku javnost – organizacije i pojedince da stanemo u jedan odbrambeni front i ne pristanemo na dalju fašizaciju Srbije i pokušaje Vučića i njegovih saradnika da na nas bace ljagu putem totalne identifikacije sa ratnim zločincima i masovnim ubicama. Srbija se ne smije i neće pomiriti sa zločinom", zaključuje Vuletić.

Izvor: autonomija.info

 

 

Komentari

Komentara: (1)

Misell

12. 08. 2022 - 19:13

Ovog tipa treba hitno privesti jednom, od boljih VETERINARA !
Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.