Vatrogasci iz cijele Evrope stižu u Francusku da gase požare
Foto: Reuters

Izgorelo više od 74 kvadratna kilometra zemljišta

Vatrogasci iz cijele Evrope stižu u Francusku da gase požare

Vatrogasci iz cijele Evrope počeli su u petak da stižu u Francusku, kako bi se uključili u borbu protiv šumskih požara na jugozapadu zemlje.

Požar je u oblasti Žirond od utorka progutao više od 74 kvadratna kilometra zemljišta i doveo do evakuacije 10.000 ljudi.

Iz Njemačke, Rumunije, Poljske i Austrije je upućeno više od 360 vatrogasaca, sa 100 vozila. Oni će se sa više od 1.000 francuskih vatrogasaca angažovati u gašenju plamena.

Grčka je poslala dva vatrogasna aviona "kanader“, dok je Švedska uputila dvije letjelice u Bretanju, kako bi pomogle u gašenju tamošnjeg šumskog požara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.