Radniku Željezare pozlilo, fabrika blokirana, radnici čekaju Abazovića
Foto: RTCG

Nastavak štrajka glađu

Radniku Željezare pozlilo, fabrika blokirana, radnici čekaju Abazovića

Radniku Željezare u Nikšiću Milanu Baliću je pozlilo, pošto su radnici cijelu noć proveli na krovu zgrade i započeli štrajk glađu.

Balić je prebačen u bolnicu, a kapije Željezare su blokirane, prenosi portal "Dan". 

"Blokirana je čitava Željezara, niko ne može da uđe u fabriku. Blokirana je kamionima glavna kapija Željezare i teretna kapija. Radnici očekuju samo premijera Abazovića da sa njim razgovaramo i tražimo od njega da država preuzme fabriku", kazao je za RTCG predsjednik Sindikata Ivan Vujović. 

Predsjednik predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević posjetio je sinoć radnike Željezare. Posjeta Kovačevića je najavljena i za danas kada će dati izjavu za medije sa radnicima.

Nakon što pregovori oko preuzimanja nikšićke Željezare između biznismena Miodraga Davidovića i predstavnika turskog "Toščelika" po svoj prilici nisu dali konkretne rezultate, radnici su ponovo na krovu fabrike počeli štrajk glađu. Saopštili su da su zauzeli fabriku i da su oni vlasnici Željezare. Pozivali su premijera Dritana Abazovića i nikšićkog biznismena Miodraga Davidovića da dođu u fabriku objasne radnicima ko govori istinu.

Predstavik radnika Ivan Vujović kazao je da očekuju dolazak premijera Dritana Abazovićeva, jer radnici traže da država preuzme fabriku.

Davidović je, kako navode, kazao i da su ga predstavnici Tosjali grupe obavijestili kako pregovore u kupovini Željezare mogu nastaviti 22. avgusta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.