Saracin: SAD i Njemačka mogu da obezbijede članstvo u EU za balkanske države
Manuel Saracin

Saracin: SAD i Njemačka mogu da obezbijede članstvo u EU za balkanske države

Njemački emisar za Balkan Manuel Saracin je, posle sastanka sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, izjavio kako Njemačka i SAD imaju zajednički interes na Zapadnom Balkanu i da Berlin i Vašington mogu da obezbijede članstvo u EU za balkanske zemlje.

"Divno je posjetiti specijalnog izaslanika Eskobara u Vašingtonu. Njemačka i SAD dijele zajednički interes za Zapadni Balkan. Zajedno sa našim evropskim partnerima možemo obezbijediti put regiona ka EU. Vidimo se uskoro“, napisao je Saracin na Tviteru.

Eskobar je, prije nekoliko dana, izjavio da je stav SAD da treba sprovesti sve dogovore postignute u okviru dijaloga Kosovo-Srbija, ali i da stvaranje Zajednice opština sa srpskom većinom ne bi trebalo da bude u suprotnosti sa Ustavom Kosova, i da se stvara "državu u državi“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.