Zaposleni u
Foto: Reuters

Zaposleni u "Ruskom baru" na radnim uniformama imaju slovo "Z", ambasada Ukrajine osuđuje

Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori najoštrije je osudila upravu jednog kafića u Podgorici, "Ruski bar" u naselju Blok pet, čiji zaposleni na radnim uniformama imaju slovo "Z". Ono je simbol ruske invazije na Ukrajinu, koja je počela 24. februara, piše Radio Slobodna Evropa.

Kako piše na zvaničnom Fejzbuk nalogu, ukrajinska Ambasada je tim povodom uputila dopis nadležnim organima Crne Gore:

"Ogorčeni smo što je u glavnom gradu Crne Gore jedan od ugostiteljskih objekata tako smjelo i otvoreno podržava ruske zločine nad Ukrajinom. Ambasada je uputila notu nadležnim organima Crne Gore i sačekaće zvaničan odgovor".

Crnogorski nadležni organi do sada se nijesu oglašavali.

I zamjenik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko objavio je na Tviter nalogu fotografiju konobara iz podgoričkog "Ruskog bara", uz pitanje: Da li je istina da zaposleni nose tu oznaku?

U Podgorici su u više navrata organizovani skupovi podrške Ukrajine, dok su u Cetinju građani stotinu dana zaredom organizovali skupove podrške, a sada u crnogorskoj Prijestonici održavaju povremeno.

Dok su građani Cetinja protestovali protiv ruske invazije na Ukrajinu u Nikšiću je održano više skupova podrške predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu, u organizaciji pravoslavnih bratstava, bliskih Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.