Muratović: Vlada treba da padne jer je izazvala društvenu i političku krizu i udaljila nas od EU
Boris Muratović, Foto: DPS

Muratović: Vlada treba da padne jer je izazvala društvenu i političku krizu i udaljila nas od EU

Vladimir Joković, potpredsjednik 43. Vlade Crne Gore, koja je izabrana zbog toga što je u parlamentu imala podršku poslanika Demokratske partije socijalista, i koji je - po svjedočenju učesnika u pregovorima oko formiranja manjinske Vlade, tvrdio da mu ništa ne bi smetalo da naša partija bude konstituent izvršne vlasti, ali su mu manje partije problem, sada pokušava da mobiliše odbranu svoje fotelje promišljajući šta najviše šteti - upravo DPS-u, navedeno je danas u saopštenju Izvršnog odbora te partije.

"Očigledno je to ta moralna vertikala na koju se SNP stalno poziva a po kojoj se mjera časti uvijek svodila na to kako služiti interesu tuđe države, ovjekovječena na onom čuvenom snimku kada jednog od Jokovićevih prethodnika, na kanabeu Milošević pita “šta čekate, kad ćete krenuti sa mitinzima”?", poručio je Muratović.

Dodaje da ma koliko god se Joković spašavajući svoju fotelju trudio da manipuliše, činjenica je da Vlada u kojoj je potpredsjednik treba da padne zbog katastrofalne ekonomske, socijalne i ukupno državne politike.

Riječ je kako poručuje o Vladi koja je zapostavila prioritete za koje je dobila podršku u Skupštini Crne Gore i namjerno izazvala društvenu i političku krizu koja našu državu udaljava od EU i dovodi u pitanje našu sposobnost da budemo prva naredna članica EU.

"Takođe, investicioni ciklus je i dalje u potpunosti stopiran, niko se ne bavi visokom stopom inflacije i nezaposlenosti, odnosno padom životnog standarda građana. Ova Vlada treba da padne i zato što je nedvosmisleno pokazala da nije autonomna u vođenju spoljne i unutrašnje politike, te da ispunjava ono što su prioriteti zvaničnog Beograda, a ne građana Crne Gore. Zbog toga, ovaj pisani uradak Vladimira Jokovića, nastao u glavi i peru njegovog savjetnika Vladimira Pavićevića koga sa pravom vezuju za srpsku obavještajnu službu, ako ništa drugo, pouka je svim zagovornicima instant pomirenja, koje prema ocjeni naših kritičara propušta da obavi DPS, koliko je ono iskreno i trajno kad otvorite prostor za tobože najgrađanskiju partiju srpskog političkog bloka, a ona na ovakav način doprinese daljim podjelama u Crnoj Gori", zaključio je Muratović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.