HN: Avion uspio da obuzda požar na brdu iznad Kamenara, crkva iznad Veriga zaštićena

HN: Avion uspio da obuzda požar na brdu iznad Kamenara, crkva iznad Veriga zaštićena

Avion Direktorata za vanredne situcije uspio je da obuzda požar na brdu iznad Kamenara i da spriječi vatru da dođe do naselja Andrići. Kako saznaje TVCG, uspio je da ugasi vatru koja je ugrožavala crkvu Svetog Nikole. Ranije jutros načelnik službe zaštite i spašavanja Herceg Novi Zlatko Ćirović kazao je da su požari u Herceg Novom pod kontrolom, ali da ništa nije sigurno jer vjetar razbuktava vatru. Izostala je pomoć kanadera iz Hrvatske.

Požar iznad Kamenara od jutros gasi avion Direktorata za vanredne situcije. Kako javlja reporter TVCG, jedino iz vazduha se moglo nešto učiniti da vatra ne priđe bliže zaseoku Andrici iznad Kamenara.

Mještanin Nikola Andrić kazao je da je bila ugrožena manja nedostupna crkva Svetog Nikole iznad Veriga.

Situacija sa požarima u Herceg Novom, relativno je bolja u odnosu na prethodnu noć, ali i dalje nije dobra, kazao je Ćirović u jutarnjem programu "Dobro jutro Crna Goro".

“Trenutno je opožareno četiri do pet kilometara na području opštine Herceg Novi. To je požar koji je izazva grom prije tri dana. Već treći dan se borimo sa požarom, teren je jako nepristupačan. Opožareno je veliko područje. Požar je pod kontrolom, kuće nijesu ugrožene, ali pošto jak vjetar razbuktava vatru stalno, ne znamo čemu se možemo nadati”, kazao je Ćirović.

Vatrogasci i dobrovoljci imali su cijele noći pune ruke posla.

Dodao je da sumnjaju da postoji više osoba koje su podmetnile požare, te da mladić koji je juče hapšen nije jedini.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.