Požar u Boki Kotorskoj: Čekaju se helikopteri vojske i policije CG i kanader iz Hrvatske
Foto: Skala radio

Vatri pomaže bura koja danima neprekidno duva

Požar u Boki Kotorskoj: Čekaju se helikopteri vojske i policije CG i kanader iz Hrvatske

Vatrogasci nadljudskim naporima danima gase požare kojima bura pomaže da se razbuktaju, javlja Skala radio.

I dalje se aktivna požarišta u Boki Kotorskoj. Gori iznad Dražinog vrta, na brdu izviše Morinja i Kostanjice a i na prostoru Bjelske Kruševice. Vatri pomaže bura koja danima neprekidno duva.

Kotorski vatrogasci i dobrovoljci iz Perasta, DVD Boka i vatrogasci iz susjednog Tivta, ukupno njih pedesetak u ovom trenutku su raspoređeni na ovim lokacijama.
kako je za portal radio Skala kazao zamjenik kotorskog komandira Službe zaštite i spašavanja Eduard Kovačić, vatra se iznad Dražin vrta primakla kućama. Organizovano je osam linija za odbranu domova. Vode ima dovoljno, ali mnogo toga zavisi od jačine vjetra, kazao je on.

Kovačić kaže da se brane i pčelinjaci kojih ima na tom području.

Juče su helikopteri djelovali uspješno iznad Perasta. Tamo je vatra ugašena a helikopteri su jutros pomagali u gašenju požara u Baru. Kovačić se nada da će ubrzo tamo stanje biti pod kontrolom i da će helikopteri doletjeti u Boku. Očekuje se za popodne i kanader iz Republike Hrvatske.

Vatrogasci su vidno iscrpljeni. Od prošlog četvrtka su na terenu bez prestanka. Na sreću niko nije stradao niti je povrijeđen.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.