Foto: RTCG

"Presretač" na auto-putu: Ozbiljna prekoračenja brzine kretanja

Saobraćajne nesreće, nažalost, postaju sve češće na crnogorskim cestama. Korišćenje mobilnih telefona, prekoračenje dovoljenje brzine, kao i vožnja pod dejstvom alkohola postali su svakodnevica i najveći neprijatelj ljudskih života. Stručnjaci apeluju na savjesnu i opreznu vožnju, pogotovo kod mlađe populacije.

Svjedoci smo da je ovih dana zabilježen veliki broj saobraćajnih nezgoda, a neke su nažalost završene smrtnim ishodom. Saobraćajni propisi često se krše se na crnogorskim putevima, zato smo odlučili da dio dana provedemo sa ekipom policijskih presretača koji su zaduženi za kontrolu situacije na auto-putu. Tokom vožnje nismo zabilježili nepoštovanje saobraćajnih propisa, međutim od otvaranja auto-puta registrovane su zabrinjavajuće situacije ozbiljnih kršenja dozvoljene brzine kretanja.

Na auto - putu do je sada zabilježeno 9 saobraćajnih nezgoda, a napisano je 50 prekršajnih prijava i oko 300 prekršajnih naloga, a nedavno je za vožnju suprotnom trakom izrečena kazna od 700 eura. Mlađi vozači česti su učesnici saobraćajnih nezgoda, a mnogi su i početnici, zato instuktori vožnje savjetuju da prvih godinu dana ne idu van grada bez pratnje starijeg lica.

Vještak saobraćajne struke Goran Čarapić u svjetlu nedavnih dešavanja, posebno se osvrnuo na uzrok saobraćajnih nezgoda u kojima su glavni akteri mladi.

Zato poruka svim učesnicima u saobraćaju, a pogotovo mladima - Ne brže od života!

Izvor: TVCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.