Ubistvo u beranskom selu Budimlja: Davor Sujković ostaje u pritvoru

Ubistvo u beranskom selu Budimlja: Davor Sujković ostaje u pritvoru

Berancu Davoru Sujkoviću (24) optuženom za krivično djelo ubistvo, produžen je pritvor odlukom vanpretresnog vijeća bjelopoljskog Višeg suda.

"Pritvor je produžen do dalje odluke suda", stoji u rješenju o produženju pritvora.

Njemu se inače sudi pred vijećem Višeg suda, kojim predsjedava Ivan Adamović. Pretres se nastavlja 1. septembra. Na prethodnom pretresu okrivljeni Sujković je saopštio da nije kriv jer se ne sjeća ničega što mu je stavljeno na teret i što piše u optužnici.

"Ne sjećam se od udaraca koje sam zadobio. Naime, udario me je danas pokojni Njagoš Milanović pesnicom dva puta u glavu. Ne sjećam se ni kako sam se obreo na putu. Jedino sam se sjetio kako dva lica, jedan za ruke a drugi za noge vuku Milanovića, dok mi on upućuje psovke, pokušavajući da se otrgne", kazao je Sujković, dodajući da je došlo do sukoba u kafani, zbog muzike, koja je puštana sa zvučnika.

Naveo je i to da je pokušao da smiri situaciju između lica koja su bila za njegovim stolom i druge grupe za susjednim.

"Popio sam inače petanaest malih piva i bio sam pripit", kazao je Sujković, dodajući da nikad s pokojnim Milanovićem nije imao sukob i da nikad nijesu prije ovog događaja ni riječ progovorili.

Prema optužnici, Sujković je 15. decembra prošle godine oko 20.15 sati u mjestu Budimlja kod Berana, u blizini ugostiteljskog objekta "Gradac" lišio života sugrađanina Njegoša Milanovića.

Nožem marke "Broving" s oštricom dužine od oko devet santimetara, navodno ga je više puta udario u predjelu grudnog koša i trbuha i tom prilikom nanio tešku tjelesnu povredu opasnu po život i lake tjelesne povrede, čime je izvršio krivično djelo ubistvo.

Optužen je i za nanošenje lake povrede Danilu Baboviću, koji je imao namjeru da mu istrgne nož iz ruke.

Izvor: Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.