Požar iznad Bara nastavlja da se širi: Drumski saobraćaj pušten naizmjenično, željeznički i dalje u blokadi
Foto: Vijesti

Požar iznad Bara nastavlja da se širi: Drumski saobraćaj pušten naizmjenično, željeznički i dalje u blokadi

Požar većih razmjera zahvatio je danas poslije podne prostor iznad Crvene plaže u mjestu Črvanj, između Bara i Sutomora. Sve ekipe Službe zaštite i spašavanja su na terenu.

Saobraćaj na magistralnom putu Bar - Sutomore pušten je naizmjenično jednom trakom, prenosi Bar info.

Iz policije napominju da od situacije na terenu zavisi koliko će to trajati.

Policija je zbog situacije vraćala automobile od kružnog toga u Šušnju, koji su se uputili ka Sutomoru.

U prekidu je željeznički saobraćaj.

Vatrogasci i mještani brane kuće

Kako piše Bar info, naselja Vitići i Peranovići u Gornjem Šušanju su bez napajanja električnom energijom. 

Barski vatrogasci, potpomognuti kolegama, mještanima i privatnicima sa cisternama, bore se protiv vatrene stihije, koja je stigla do Generalove kuće. Kako javljaju sa lica mjesta, trenutno se brane kuće Perovića i tu je stanje za sad u redu.

"Teren kod Generalove kuće je nepristupačan i uprkos ogromnom naporima vatrogasaca i mještana, vatra se širi. Sa terena nas obavještavaju da policija vraća nazad automobile koji su se uputili magistralom Bar – Sutomore. U prekidu je i saobraćaj željeznički saobraćaj", piše Bar Info.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bar na dlanu (@barnadlanu_)

Vatrogasac Aco Vulević javlja da se vatra širi na sve strane.

“Sve raspoložive snage, svih službi, su na terenu. Plašimo se za kuće iznad i ispod pruge. Snažan vjetar nam onemogućava bilo kakve prognoze”, rekao je Vulević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.