Kovačić: Stigli helikopteri, počelo gašenje požara iznad Perasta

Kovačić: Stigli helikopteri, počelo gašenje požara iznad Perasta

Dva helikoptera Vojske Crne Gore počela su da gase požar na brdu iznad Perasta: Vodu uzimaju iz rezervoara sa risanske rive. Kako prenosi Radio Kotor helikopteri će u narednik pola sata početi da gase vatru.

Kotorski i vatrogasci dobrovoljnog društva Perasta, nakon dežurstva koje je trajalo cijelu noć, nastavili su da drže liniju i sprečavaju vatru koja je zahvatila brdo iznad Perasta da dođe do magistrale, kuća i elektro mreže

“Vatrogasci su cijelu noć na terenu. Tamo je najveći dio naših kolega iz dobrovoljnog društva iz Perasta. I sada su tamo. Drže liniju, ne dozvoljavaju da se vatra spusti do grada, do magistrale”, kazao je Kovačić.

Kazao je da je razvučena linija na svakih 50 metara, gdje se nalazi po jedan kamion. On je istakao da je sjeverni vjetar promijenio smjer vatre.

“Požar nije ugašen. Pod kontrolom je u dijelu prema gradu Perastu i nijesu ugroženi objekti i neće biti nikako jer ima dovoljno vatrogasnih vozila i vatrogasaca. Što je najvažnije, tu su i mještani koji su bili cijelu noć”, kazao je Kovačić.

On je kazao da će vatrogasci i tokom dana nastaviti da dežuraju u smjenama.

Izvor: Rtcg

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.