Sea Dance: Shouse na festival donosi disko žurku sa horskim pjevanjem

Sea Dance: Shouse na festival donosi disko žurku sa horskim pjevanjem

Popularni dvojac Shouse stiže u subotu 27. avgusta, na glavnu binu Sea Dance-a da, kako poručuju iz direkcije festivala, horski zapjevaju sa publikom „All I need is your love tonight“ i naprave još jednu magičnu Sea Dance noć.

Sve je počelo tako što je Ed Service riješio da se preseli sa Novog Zelanda u Australiju. Tamo ga je sačekao Jack Madin, folk muzičar koji je navikao da svira pred polupraznim salama. Zajedno su odlučili da naprave bend, da budu čudni i da se igraju sa zvukom. Svoj „weird house“ bend, kako su nazvali svoj žanr, riješili su da upotpune čudnim imenom, pa su se nazvali Shouse.

Sada su poznati kao tvorci klupske himne „Love Tonight“, koja broji preko 400 miliona strimova, 11 miliona Shazam-a i spada u Top 50 najstrimovanijih numera na Spotify!Od pisanja pjesme i sviranja pred publikom, mahom sastavljenom od drugara, pa do dobro isproduciranog snimka, prošlo je nekih pet, šest godina.

Bili su neka vrsta australijskih skrivenih aduta, sa svojim retro disco zvukom i horskim vokalima. Proces pravljenja ovakvih pjesma objašnjavali su tako da su oduvijek voljeli da se svi njihovi drugari skupe na jednom mjestu, i da prenesu atmosferu njihovih druženja u samu traku. Kritičari su pjesmu u početku nazivali parodijom na sve one Live Aid pjesme iz 80-ih.

Polako, „Love Tonight je probijala granice i dopirala do cijelog svijeta, aonda su uslijedili remiksi velikana, koji su od pjesme napravili ovako veliki hit kog znamo danas. Prvo je edit uradio Oliver Huntemann, a zatim i brazilski producent Vintage Culture, i trake su prosto napale klince na TikToku. Svako je imao svoj „Love Tonight“ video. Sve dolazi na svoje mjesto kada je pjesmu kao veliki hit prepoznao čuveni hitmejker David Guetta. Remiksom je zacementirao ovu pjesmu kao vječni ljetnji hit .„Love Tonight“ se našla u top 10 singlova na top listama u Austriji, Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Holandiji i Švajcarskoj.

Shouse jednostavno nisu znali šta ih je snašlo.Preko noći su postali prava house atrakcija.Naravno, kad su vidjeli da je njihov trenutak i šta muzički svijet od njih želi, riješili su dauzvrate sa novim hitom,koji je rađen po poznatoj formuli: melodija, topao bit i hor drugara.Dobili smo novu pjesmu za pjevanje i đuskanje „Won't Forget You“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.