Krivokapić Đukanoviću: Da postoji kantar koji mjeri ljubav prema državi volio bih da se sa Vama oprobam

Bivši predsjednik Vlade reagovao na autorski tekst šefa države

Krivokapić Đukanoviću: Da postoji kantar koji mjeri ljubav prema državi volio bih da se sa Vama oprobam

Predsjednik 42. Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić reagovao je na jučerašnji autorski tekst predsjednika države Mila Đukanovića koga je u stavu dostavljenom medijima pozvao da odgovori "šta je sve dogovorio sa neustavnim i nelegitimnim premijerom i tajno i javno".

Krivokapićevo obraćanje prenosimo integralno:

Milo Đukanović u jučerašnjem autorskom tekstu poziva na jedinstvo Crnogorce, umjesto da im svečano predoči plan vraćanja pokradene Crne Gore u džepove Crnogoraca.

I malom djetetu je jasno, da povod nije pomirenje, već pokušaj da se sakrije da se Rogamski dogovor izjalovio.

Zabrinjava činjenica da jedan autokrata počinje da daje časove o demokratiji i slobodnoj volji građana, kada postoje brojni dokazi koji svi znamo o njegovom načinu poimanja demokratije, bukvalno u stilu: Sve se može kupiti.

Kao predsjednik države treba da odgovorite: Šta ste sve dogovorili sa neustavnim i nelegitimnim premijerom i tajno i javno, a ne da sada preskačete taj dio i napadate legitimnu 42 Vladu.

Gospodine Đukanoviću, Vi i Vaši prethodnici ste ostavili sprženu zemlju, od uništene i osiromašene industrije, do brutalne sječe šume i bespravnog i bezobzirnog arčenja pijeska, davanja obnovljivih izvora energije prijateljima i bliskim saradnicima, od šverca cigareta do formiranja dva klana švercera narkotika, od svakodnevnih ubistava naručenih ili slučajnih, od službe koja čak prisluškuje i SDT....

Gospodine Đukanoviću neka Vam aplaudiraju oni kojima ste dali državnu imovinu; oni koji se nadaju da će imati sve, a završavaju iza zatvorskih rešeteka; oni sa kojima ste političku ideologiju gradili, a sada Vas iz Beograda sa smješkom posmatraju; oni sa kojima ste tajno dogovarali, a svjedoci su Vam Cane Subotić, Mohamed Dahlan, Muhamed Rašid, Beba Popović i dr; oni koji su organizovali trojke kao za vrijeme Informbiroa; one medjunarodne adrese koje su navikle da lobiranja i Vašu slatkorečivost i obećanja prihvataju; brojni kontraverzni biznismeni od kojih pošteni političari zaziru.....

Vi tobož o pomirenju, a Vi ste sve nas zavadili, jer Vam je u jednoj ruci vatra, a u drugoj voda, pa ajde da se igramo (dječje igrice koje voli i Vaš neustavni premijer).

Da postoji kantar koji mjeri ljubav prema državi volio bih da se sa Vam oprobam na tom i takvom kantaru.

Vi i veći dio vaših sledbenika ste interesno vezani za Crnu Goru, a kada dođe stani pani prvi bi je napustili, ili se negdje u šumu odmetnuli.

Mi drugu kuću nemamo do Crne Gore, a mjesto u njoj može naći svako, ako je čovjek.

Zbog kompetencije i hvatanja u koštac sa zatečenim problemima, borbe za dostovajnstvo svakog čovjeka, slobodu i pravdu, ali i povećanje životnog standarda, srušena je 42. Vlada. To je Vlada koja je istinski branila Crnu Goru, a ne Vlada koja teatralno stavlja ceremonijalni potpis na Temeljni ugovor, a iza leđa namiguje da se nasrće na Crkvu.

Vama je NVO CPC poštapalica, i za Vas ima nade, jer idete u Vaseljensku patrijaršiju, isključivo i samo poštujući kanonski poredak. U neskrivenoj mržnji prema MCP, Vašim prijateljima u Evropskom parlament ste sugerisali da se u njihovom nacrtu Izvještaja Evropskog parlamenta za Crnu Goru umjesto SPC, što koriste i neki Vaši mediji, koristi Crkva Srbije.

Gospodine Đukanoviću, Vi imate i iskustvo i savjetnike, od kojih bi neki da je pravne države, savjete Vam pružli iz Spuškog zatvora, da pokažite da ste državnik i poštujući Ustav da cijenite i poštujte svakog građanina.

Dijeleći nas i ovim stavom, uvodeći Vašu omiljenu temu nakon 70 godina o četnicima i partizanima, sve nas vraćate u prošlost, a mi želimo da proživimo sadašnjost i da imamo budućnost dostojnu bitisanja. Zato Vas posebno boli uspjeh projekta ove Vlade Evropa sad, jer dobro znate da ste i Vi to mogli odraditi, ali Vas nije interesovalo izdizanje kvaliteta života građana.

Crna Gora će biti preobražena i pomirena kada ne budemo isticali: Mi i Oni, Vaši I Naši, jedan i drugi blok.......

Živimo sa zlatnim pravilom: Ne učini ništa drugome, što ne bi volio da drugi učini tebi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.