Serena Vilijams najavila kraj karijere: Volim tenis ali odbrojavanje je počelo

Serena Vilijams najavila kraj karijere: Volim tenis ali odbrojavanje je počelo

Osvajačica 23 grend slem titule, američka teniserka Serena Vilijams nagovijestila je danas kraj igračke karijere izjavivši da je "odbrojavanje počelo".

"Dodje trenutak u životu kada moramo da odlučimo da krenemo u drugom pravcu. To je težak trenutak kada toliko volite ono što radite. Bože, a ja volim tenis. Ali, odbrojavanje je počelo", rekla je 40-godišnja Vilijams za najnovije izdanje magazina Vog.

Vilijams je navela da želi da se fokusira na "ulogu majke, na svoje duhovne ciljeve kako bi otkrila novu, ali podjednako uzbudljivu Serenu".

"Uživaću u narednih nekoliko nedelja", rekla je Vilijams, ne navodeći tačan datum svog penzionisanja ali bi to moglo da se dogodi na predstojećem Otvorenom prvenstvu SAD.

Ona je istakla da ne voli riječ "penzija" i da radije o ovoj fazi svog života razmišlja kao o tome da će "evoluirati od tenisa ka drugim stvarima koje su joj važne".

Priznala je da joj odlazak iz tenisa teško pada.

"Osjećam veliku bol. Mrzim to. Mrzim što moram da budem na ovoj raskrsnici. Stalno govorim sebi da bih voljela da mi je lako, ali nije. Ne želim da završim, ali sam istovremeno spremna za ono što slijedi", rekla je Vilijams.

Serena Vilijams je u ponedeljak u Torontu upisala svoju prvu pobjedu od prošlogodišnjeg nastupa na Rolan Garosu.

Vilijams je poslednju grend slem titulu osvojila prije više od pet godina, na Australijan openu 2017. godine.

Nekada neprikosnovena prva teniserka svijeta, koja će 26. septembra napuniti 41. godinu, sedam puta je bila šampionka Vimbldona i Australijan opena, šest puta je osvajala Ju Es Open i tri puta Rolan Garos.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.