"Zabrinjava činjenica da je Crna Gora prva u Evropi po broju novooboljelih od COVID-a"

Ceremonijalna posjeta Urgentnom centru KBC-a odlazećeg premijera i ministra zdravlja dokaz je njihove svjesnosti da je Vlada pala onog dana kada je iz Beograda na potpis dostavljen Temeljni ugovor, te da je neophodno krenuti u izbornu kampanju.U sebi svojstvenom maniru, iznova su obećali projekte, koji su osmišljeni ili započeti za vrijeme Vlade Duška Markovića, a koji su, tokom prethodne dvoje godine, stopirani, saopštila je Komisija za zdravstvo DPSa.

Da se ne bave problemima od suštinskog značaja i njihovom detaljnom analizom u cilju pronalaženja rješenja, dokazuje, kako su naveli,  i kolaps sistema za zakazivanje pregleda, zbog kojeg su građani izloženi višemjesečnom čekanju. 

Dodatno zabrinjava činjenica da je Crna Gora prva u Evropi po broju novooboljelih od COVID-a, a da, kako kažu, ova Vlada neozbiljno i neodgovorno pristupa kreiranju strategije za borbu protiv ove pošasti.

"Dalje, katastrofalno mala stopa vakcinacije MMR vakcinom, koja može prouzrokovati velike posljedice po naše najmlađe, ukazuje na to da Institut za javno zdravlje i 43. Vlada nijesu posvećeni rješavanju najvećeg problema zdravstvenog sistema Crne Gore", saopštili su..

Brojni su, tvrde, problemi u crnogorskom zdravstvu, počev od toga što resorni ministar Šćekić teatralno otvara renovirane zdravstvene punktove, a da će tek da se traže ljekari koji bi radili u njima.

"Drugo, zaslugama prethodne ministarke, transplatacioni program je ugašen, a ovo ministarstvo nije uradilo ništa po tom pitanju, usljed čega cijenu ponovo plaćaju građani ove zemlje. Najzad, stihijsko dijeljenje specijalizacija dovelo je do toga da je u hitnoj pomoći i domovima zdravlja osjetan nedostatak kadra, a timovi izabranog doktora širom zemlje su desetkovani.U krajnjem, dvije uzastopne najgore Vlade u istoriji Crne Gore dovele su spoznaji da građani više ne mogu trpjeti amaterizam, neznanje, površnost.Zato, u narednom periodu, više nego ikad, potreban je jasan put za oporavak zdravstvenog sistema na zadovoljstvo svih građana ove države", zaključuje Komisija za zdravstvo DPS.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.