Mugoša: Povećanje iznosa materijalnih davanja i uvođenje socijalnih penzija mora biti prioritet

Mugoša: Povećanje iznosa materijalnih davanja i uvođenje socijalnih penzija mora biti prioritet

Potpredsjednik i poslanik SD-a Boris Mugoša na Međunarodni dan siromašnih osvrnuo se na stanje u Crnoj Gori.

"9. avgust - Međunarodni dan siromašnih…Stopa rizika od siromaštva u Crnoj Gori iznosi 22,6%; Posmatrano prema starosti, lica mlađa od 18 godina, najviše su bila izložena riziku od siromaštva (32,6%), kao i lica starosti od 18 do 24 godine (25,2%)", napisao je Mugoša na Tviteru.

On je podsjetio na studiju UNDP-a koja je pokazala da svega oko 10 odsto novca iz sadašnjeg sistema crnogorske socijalne zaštite dobiju materijalno ugroženi – siromašni građani.

"Povećanje iznosa materijalnih davanja i uvođenje socijalnih penzija uz neophodnu reformu sistema socijalne zaštite, za što se zalažem, mora biti prioritet", naglasio je Mugoša.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.