Jelušić: Šehović pokazao nesenzitivnost za egzistencijalne probleme  prosvjetnih radnika
Jelušić

Jelušić: Šehović pokazao nesenzitivnost za egzistencijalne probleme prosvjetnih radnika

Sjednicu Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport trebalo je zakazati u što kraćem roku od dana prijema zahtjeva trećine članova odbora, bez odgađanja, sa jednom tačkom dnevnog reda – Stambena problematika prosvjetnih radnika u Budvi, ocijenila je Božena Jelušić, poslanica URA.

Sazivanjem sjednice odbora za sljedeći utorak, 16. avgusta, u trenutku aktuelnog štrajka prosvjetnih radnika, predsjednik odbora Damir Šehović je, prema riječima Jelušić, pokazao nesenzitivnost za egzistencijalne probleme  prosvjetnih radnika, dok je njenim sazivanjem na dan održavanja vanredne sjednice crnogorskog parlamenta pokazao I da ovim pitanjem ne želi suštinski da se bavi, te u cilju podsticanja konstruktivne i svestrane diskusije predvidi dovoljno vremena ovim povodom.

"Takođe, posebno je upitno zašto na sjednicu Odbora nisu pozvani predstavnici svih nosioca imovinskih prava nad objektima u izgradnji, odnosno predstavnici četiri legitimna sindikalna odbora ili barem  Koordinacionog odbora za rješavanje stambenog pitanja prosvjetnih radnika u Budvi iz svih vaspitnoobrazovnih institucija. Ovim povodom upućujem oštru kritiku na datum i vrijeme sazivanja sjednice odbora, posebno imajući u vidu da se radi o dugogodišnjem problemu koji je određeni broj prosvjetnih radnika i njihovih porodica u Budvi trajno ostavio bez mogućnosti da riješe svoje stambeno pitanje, izazvao podijeljenost među prosvjetnim radnicima i arenu solidarnog stambenog ulaganja pretvorio u polje profiterstva i korupcije", saopštila je.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.