Petar Knežević, Foto: Večernje novosti

"Slučaj Knežević i dalje u fazi izviđaja, još se utvrđuje postojanje krivičnog djela"

Vrhovnom državnom tužilaštvu Crne Gore, 30. aprila 2022. godine, dostavili smo tri audio snimka koji ukazuju na postojanje sumnje da lice koje govori, a tvrdi se da je to navodno starješina Protivterorističke jedinice (PTJ) Uprave policije Petar Knežević, počinio krivično djelo, navedeno je danas u zajedničkom saopštenju građanskih aktivista Aleksandre Saše Zekovića i Svetlane Pajović Musić.

"Na snimcima se navodno čuje glas tadašnjeg komandanta PTJ Petra Kneževića koji govori da je 5. septembra 2021. godine, povodom nasilne intronizacije mitropolita Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, bio na vezi sa kriminalnim grupama iz Crne Gore, a koji su, po riječima koje se čuju na snimcima, bile spremni da krenu i "zapale“ Cetinje a hiljade građana, učesnika demonstracija, Knežević je navodno nazvao i "bagrom"", navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da je dana 6. maja 2022. godine Aleksandar Saša Zeković, aktivista za ljudska prava i jedan od čelnika nadstranačkog pokreta “21. maj”, saslušan, u svojstvu građanina, u Specijalnom policijskom odjeljenju kojom prilikom je predočio svoja saznanja i saopštio da u vezi svega navedenog stoji na raspolaganju državnim organima, uključujući i poligrafsko testiranje. 

Prethodno je kako poručuju Knežević odbio poziv unutrašnje kontrole policije da se podvrgne poligrafskom testiranju. 

"Nije još uvijek poznat nalaz Ministarstva unutrašnjih poslova i Odjeljenja unutrašnje kontrole policije o utvrđenim činjenicama i okolnostima i eventualne odgovornosti Kneževića povodom sadržaja objavljenog audio snimka. Danas smo se interesovali kod v.d. Vrhovne državne tužiteljke Crne Gore Maje Jovanović za status predmeta kao i za informacije, naravno koje se mogu podijeliti, o do sada preduzetim radnjama. Iz kabineta Vrhovne državne tužiteljke su odmah odgovorili. Informisali su da je navedeni predmet  formiran u Specijalnom državnom tužilaštvu, da se nalazi se u fazi izviđaja i da se  preduzimaju  sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja postojanja krivičnog djela", poručuje se u saopštenju.

Istakli su da ovim oglašavanjem ne pokušavaju da skrenemo pažnju sa slučaja “Televizor”, čiji je navodni akter ministar Zoran Miljanić, niti sa inicijative za izglasavanje nepovjerenja Vladi premijera Dritana Abazovića, već da pokazuju posvećenost i profesionalnu kondiciju da pratimo ostvarivanje vladine prava odnosno djelovanje tzv. “ruke pravde” prema svima i u svakoj situaciji. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.