Nova akcija Pink Panter bande? Ukraden jedan od najređih dijamanata na svijetu, počionici sa Balkana? (VIDEO)

Holandski istražitelji intezivno tragaju za osumnjičenom petorkom, koja je maskirana upala na sajam umjetnosti i antikviteta TEFAF, izvršila oružanu pljačku i odnijela poseban žuti dijamant, a sva sumnja pada na "Pink pantere" sa Balkana, prenosi RTLnieuws.

Oružana pljačka dogodila se 29. juna u jutarnjim časovima na veoma posjećenom sajmu umjetnosti TEFAF u MECC-u u Mastrihtu.

"U pljački niko nije povrijeđen, ali je ukraden nakit, žuti dijamant, jedini takav na svijetu. U potrazi smo za najmanje petoricom odbjeglih i postoji bliska saradnja sa belgijskom i njemačkom policijom", saopštila je tamošnja policija.

Oni su naveli i detaljan opis ove pljačke i objavili da su nakon krivičnog djela uhapsili dvije sumnjive osobe, ali su one nakon informativnog razgovora puštene na slobodu.

"Ubrzo nakon pljačke, policija je uhapsila dvije osobe i to mladiće stare 22 i 26 godina i obojica uhapšenih su iz Belgije. Ove dvije osobe su upravljale vozilom sive boje sa belgijskim registarskim brojem koji je zaustavljen A2 ispred tunela Vilem Aleksander u pravcu juga", kaže policija i dodaju:

"Ponašali su se toliko sumnjivo da je u to vrijeme bilo dovoljno razloga da se uhapse zbog sumnje da su umiješani u pljačku. Međutim, oni su pušteni 30. juna i ovi više nisu osumnjičeni u ovoj pljački".

Ova pljačka digla je cijelu Holandiju na noge i svi se pitaju da li su kradljivci dijamanata Srbi.

"Sumnja se da su u pitanju "Pink panteri" sa Balkana, i da su u pitanju vjerovatno Srbi, jer su oni i više nego poznati članove ove ozloglašene bande", pišu holandski mediji.

Istražitelji su se oglasili 4. jula i objavili nove fotografije i video-snimke pljačke. Na fotografijama se jasno vide lica razbojnika, njihovo bjekstvo, kao i slika mogućeg petog člana bande.

"Nepoznati muškarac, inače, peti osumnjičeni kupio je kartu za četvoricu razbojnika kako bi mogli da uđu na sajam. Policija sumnja da su naočare koje nose razbojnici dio njihove maske", naveli su holandski mediji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.