Bogavac: Demokrate spremne da resetuju DPS, obore Vladu i Temeljni ugovor
Tihomir Bogavac

Bogavac: Demokrate spremne da resetuju DPS, obore Vladu i Temeljni ugovor

Socijalistička narodna partija je uvijek ostala dosledna u svojim obećanjima i svojim stavovima, to smo dokazali više puta, saopštio je predsjednik Opštinskog odbora u Beranama Tihomir Bogavac.

Poručuje da je dug bio put da ostvare svoj cilj, da ispune volju građana, taj je put bio i trnovit za SNP, ali kako navodi istrajali su i ponosno ističe da je jedan od uslova za ulazak SNP-a u Vladu ispunjen, a to je Temeljni ugovor.

"Prema saznanjima, Demokrate će glasati za obaranje 43. Vlade Crne Gore i na taj način resetovati DPS, poništiti Temeljni ugovor, ponovo uspostaviti neprijateljski odnos prema Srbiji, spriječiti ulazak Crne Gore u Otvoreni Balkan, zaustaviti evropski put Crne Gore. Ovim činom bi Demokrate opet, po ko zna koji put, spriječile izbor članova Sudskog savjeta i na taj način usporile suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije protiv kojih se ova Vlada itekako borila", poručuje Bogavac.

Navodi da sugovorili sve vrijeme da je SNP taj koji je izdao izbornu volju građana od 30. avgusta, potpisivanjem Temeljnog ugovora dokazali su da su jedino služili volji građana Crne Gore, sada je svejedno.

Bogavac poručuje da su u SNP-u ispunili jedan od prioriteta i ponosni su na to.

"Nikako ne smijemo zaboraviti činjenicu da je DPS istakao da je prioritet nad prioritetima njihovog čina rušenja Vlade i daljeg političkog djelovanja poništavanje Temeljnog ugovora sa SPC, u šta će im, po mojim saznanjima Demokrate i pomoći.  Naše bratske odnose sa Srbijom narušio je Milo Đukanović, DPS i njihovi sateliti, ali Joković i Abazović nakon toliko vremena su uspjeli da ih obnove i poprave, sada ćemo se, djelovanjem DPSa i njihovih satelita, vratiti na isto", poručuje Bogavac.

Upitao je ko je satelit Demokratske partije socijalista, ko je izdajnik, ko se sve vrijeme koleba u donošenju odluka i iskazivanju stavova!?

"Mi smo ponosni na ono što smo uradili, i bilo kako bilo, mogu se promijeniti stotine Vlada, ali samo će 43. Vlada na čelu sa premijerom Dritanom Abazovićem i ministrima SNP ostati upamćeni po tome da su riješili pitanje Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori! Pitanje koje je otvoreno prije deset godina, pitanje koje niko do sada nije imao hrabrosti da riješi.
Nije nam čudno što Demokrate mijenjaju svoj stav prema DPS-u, bilo bi čudno da ostanu dosledni u onim svojim predizbornim izjavama da neće sa DPS-om. Bilo bi čudno da uopšte imaju stav, jer od njih to nismo navikli", kategoričan je Bogavac.

U Beranama su podsjeća bili u koaliciji sa DF-om i Demokratama, ovog puta su poručuje zaobiđeni kada je u pitanju lokalna samouprava i prihvatili to kao trenutnu realnost, politički i dostojanstveno.

"Bez, narodski rečeno, kukanja i prenemaganja kao što je to slučaj sa Demokratama na državnom nivou. Mi smo ponosni i na ostvareni rezultat u Beranama, na to što smo postali najjača politička snaga u gradu, a u trenutku kada su nas svi napadali i kada smo bili po mnogima "otpisani" . I vratićemo se još jači, jer je vlast u Beranama magla i prašina. Ponosan sam na potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC i na to što smo ostali dosledni!", zaključio je Bogavac.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.