Goran Stojanović brani za Katar
Goran Stojanović brani za Katar

Juče potpisao ugovor

Goran Stojanović brani za Katar

Crnogorski golman Goran Stojanović je juče u društvu najboljeg rukometnog menadžera na planeti Saše Bratića i selektora Katara Valera Rivere, te njegovog pomoćnika Veroljuba Kosovca potpisao ugovor sa katarskom federacijom, tako da će Goran već početkom naredne godine nastupati za tu zemlju na prvenstvu Azije, a onda 2015. godine u Dohi predvoditi istu selekciju na Svjetskom prvenstvu, prenosi portal Handballme.me.

Prema informacijama portala, Danijel Šarić je bio prvi pik katarskih šeika za gol njihove selekcije, čak je čuvar mreže Barselone prije dva mjeseca boravio u Dohi, đe je bilo sve dogovoreno, ali ne i potpisano, tako da su se šeici predomislili i brzo reagovali dovođenjem našeg tridesetšestogodišnjeg golmana, koji će krajem sljedeće neđelje dobiti katarski pasoš.

Trenutno najplaćeniji golman Bundeslige je posljednji meč za našu reprezentaciju odigrao 16. januara 2010. godine u Alkamu, kada je selektor bio sadašnj trener Lovćena Kasim Kamenica. Nedavno je i sedamnaestogodišnji pivot (198 cm) iz Nikšića – Jovo Damjanović -potpisao petogodišnji ugovor sa katarskom federacijom, a u bogatu zemlju otišao je i šesnaestogodišnji desni bek Jovan Gačević iz Mojkovca.

Stojanović je karijeru počeo u Baru, zatim je nastupao za Lovćen, jednu sezonu je bio u Grashopers Cirihu, da bi zatim pet sezona nosio dres Gumerzbaha, đe je postao legenda kluba i donio im dva EHF Kupa, te jednom osvajio domaći Kup. Od 2011. godine Stojanović brani gol super jakog Rajn Nekar Leven koji u tom trenutku pravi top ekipu u cilju napadanja šampionske titule u Bundesligi, ali gigant iz Manhajma nije mogao da se na pravi način suprotstavi Kilu i Hamburgu. (handballme.me)