Iz Ukrajine za nedjelju dana otpremljeno 305.000 tona žitarica

Iz Ukrajine za nedjelju dana otpremljeno 305.000 tona žitarica

Za sedam dana iz ukrajinskih luka otremljeno 305.458 tona žitarica putem deset komercijalnih brodova, a u okviru sporazuma o izvozu žitarica koji se sprovodi pod koordinacijom Turske s ciljem rješavanja globalne prehrambene krize.

U okviru dosad obavljene isporuke četiri broda s ukupno 170.458 tona kukuruza doplovilo je do turskih luka, dok je prvi od tih brodova, "Polarnet", koji je krenuo 5. augusta, stigao danas do luke Derince u Kocaeliju. Na brodu je 12.000 tona kukuruza, prenosi Anadolija.

Odredišta ostalih šest brodova u sklopu jednosedmične pošiljke određena su kao Italija, Kina, Irska, Velika Britanija i Liban.

Prvi brod koji je 1. avgusta isplovio iz ukrajinske luke Odesa plovi pod zastavom Sijera Leonea i prevozi 27.000 tona kukuruza za Liban.

Uz posredovanje Turske i Ujedinjenih nacija, Ukrajina i Rusija su 22. jula u Istanbulu potpisale sporazum o obnovi ukrajinskih isporuka žitarica iz crnomorskih luka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.