Grčki premijer tvrdi da nije znao za prisluškivanje opozicionog političara

Grčki premijer tvrdi da nije znao za prisluškivanje opozicionog političara

Grčki premijer Kirijakos Micotakis izjavio je da nije imao saznanja da je obavještajna služba tri mjeseca prisluškivala mobilni telefon jednog opozicionog političara i dodao da on to ne bi dozvolio da je znao.

"Ono što se dogodilo možda je bilo u skladu sa slovom zakona, ali je bilo pogrešno. Nisam znao za to i očigledno, nikada to ne bih dozvolio“, rekao je Micotakis u televizijskom obraćanju tri dana nakon što je skandal o prisluškivanju doveo do ostavki šefa Nacionalne obavještajne službe Panagiotisa Kontoleona i generalnog sekretara kabineta premijera Grigorisa Dimitriadisa.

Nacionalna obavještajna služba, poznata pod akronimom EIP, direktno je odgovorna kabinetu premijera, a to je uveo Micotakis poslije pobjede na izborima 2019. Micotakis je rekao da su mobilni telefoni Nikosa Andrulakisa, lidera opozicione socijalističke partije PASOK, stavljeni pod "pravni nadzor“ od septembra 2021. na tri mjeseca. Nije objasnio zašto je baš taj političar bio meta.

Izvor: Beta

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.