Davidović: Propadam sa radnicima, ako Željezara ne bude funkcionisala

Davidović: Propadam sa radnicima, ako Željezara ne bude funkcionisala

Novi sastanak predstavnika Tosjali grupe i privrednika Miodraga Davidovića, održaće danas, nakon čega će, kako kaže, biti mnogo bliži rješenju situacije u vezi sa Željezarom. Poručio je i da kompanija Neksan od države ne traži nijedan cent.

"Pa mi ne kupujemo kutiju šibica, mi moramo da ispregovaramo s Turcima i mi s Turcima imamo sastanak ponovo u 14 časova, poslije koga ćemo sigurno biti mnogo bliži rješenju nego danas", ističe Davidović.

On navodi da žele da pregovore dovedu do kraja, te da od države ne očekuju nijedan cent.

"Ne tražimo subvencije za struju ne tražimo subvencije za proizvodnju. Ne tražimo apsolutno nikakve benefite, ako Željezara može da funkciniše funkcionisaće, ako ne, ja i radnici ćemo zajedno propasti", ističe Davidović.

A za funkcionisanje je potrebno dosta toga.

"Mora da se vrati Željezari ono sto je oteto, Željezara je 66 godina obezbjeđivala vodu da bi mogla da radi s jezera Liverovići i obezbjeđivala kamen za funkcionisanje krečane iz krečane Budoš koju je sagradila kupila i 66 godina radila Željezara", navodi Davidović.

Zbog svega, Davidović od nadležnih očekuje odluke kojima će Željezara profunkcionisat. Siguran je da država ima razlog da podrži projekat koji nude i to bez ikakvog komercijalnog odnosa s državom.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.