Ruska novinarka proglašena personom non grata na Kosovu

Ruska novinarka proglašena personom non grata na Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da je ruska novinarka Darija Aslamova proglašena personom non-grata i da joj je zabranjen ulazak na Kosovo pet godina.

"Kao ministar unutrašnjih poslova, u okviru svojih zakonskih ovlašćenja, proglasio sam Dariju Asmalovu nepoželjnom osobom u Republici Kosovo. Ovoj osobi je zabranjen ulazak na teritoriju Republike Kosovo pet godina", napisao je Svečlja.

Prema njemu, svako ko određenim ciljevima ili direktivama šteti ili pokušava da destabilizuje Kosovo, suočiće se bez sumnje sa snagom zakona.

Kosovski ministar je u subotu izjavio da je Aslamova privedena na prelazu sa Srbijom.

Za nju mnoge države navode da se bavi špijunažom za ruske vojne obaveštajne službe i da je djelovala pod maskom novinara.

Izvor: Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.