Kažanegra: Smijeniće ga za pet-šest dana, tako su mi rekli (AUDIO)

„Budvanska“ od Carevića i Rađenovića tražila smjenu šefa SBOK

Kažanegra: Smijeniće ga za pet-šest dana, tako su mi rekli (AUDIO)

Braća Kažanegra konstatuju da „nema više ko ga ih zaustavlja, ovi iz vrha neće“

Organizovana kriminalna grupa koja se u policijskim evidencijama vodi kao „Budvanska“ već godinama, a posebno nakon promjene vlasti 30. avgusta 2020. godine, ima neskriveni uticaj i moć u političkim krugovima u vlasti na lokalnom i državnom nivou, preko funkcionera Demokratskog fronta i URA.

Službe bezbjednosti su ovu OKG, koju predvodi Marko Ljubiša Kan, pozicionirale kao veoma blisku škaljarskom klanu U policijskim evidencijama kao pripadnik ove OKG i bezbjednosno interesantno lice vodi se jedan od braće Kažanegra, Mladen, koji je odbornik liste „Za budućnost Budve“ Marka Bata Carevića, predsjednika Opštine Budva.

Kažanegra je, zajedno sa svojim bratom Ognjenom i bliskim rođakom Vasom, svrstan u sam vrh „Budvanske“, a službe bezbjednosti ga vode kao čovjeka koji je zadužen za ubacivanje u legalne tokove novca stečenog švercom narkotika, što je osnovna „djelatnost“ ove OKG. Takođe, kao osobu blisku ovoj OKG vode i Mila Božovića, sadašnjeg potpredsjednika Opštine Budva, a doskorašnjeg poslanika Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore.

Da „Budvanska“ ima nesumnjiv politički, ali i uticaj na kadriranje u crnogorskom bezbjednosnom sektoru, potvrdili su audio snimci telefonskih razgovora pripadnika ove OKG sa predsjednikom Opštine Budva Markom Batom Carevićem i predsjednikom UO JP Morsko dobro i funkcionerom URA Blažom Rađenovićem, upravo o smjenama, postavljenjima i načinu rada crnogorske policije, koje je M portal ekskluzivno objavio u četvrtak i subotu, a čiji nastavak objavljujemo danas. Napominjemo da od objavljivanja prvih snimaka na M portalu do danas niko iz Vlade, vladajućih partija, lokalne vlasti u Budvi, policije, ANB, tužilaštva ili bilo koje druge institucije ni riječ nije saopštio.

Razgovor 1: 14.07.2021. godine u 13:06

Učesnici u razgovoru: Ognjen Kažanegra i Blažo Rađenović

Blažo Rađenović: Alo?

Ognjen Kažanegra: Saznao sam ti sve ono u vezi ovoga što se dešavalo tu i to.

Blažo Rađenović: Jel’?

Ognjen Kažanegra: Neki, neki Boban Brnović. On ti je bio u pratnju Mila Đukanovića pa ti je bio u SAJ, u SAJ najbolji ti je drug sa nekim Goranom Rakočevićem što je uhapšen sa Mariom Miloševićem gore. Oni su ti čuvali nekog Vujotića i one iz kavačkog klana, i to. On ti se infiltrirao i on ti je tu u taj SBPK i on ih vodi tu s njima, i to, i čuda čine. Znači, Boban Brnović, on ti se infiltrirao, on ti je bio bivši SAJ, najbolji drug sa Goranom Rakočevićem. Taj Goran Rakočević ti je u zatvor za planiranje ubistava, najbolji drug od Vujotića i njih. Oni su ti ga čuvali, to ti je ful kriminalac da znate samo, i pod komandom Mila Đukanovića. Ovo ti je 100% provjereno brate. Provjerite ga, ukucajte ga da vidite je li to to, ali to ti je milion, 1/1, da znate samo. Ajde, ćao brate.

Razgovor 2: 14.07.2021. godine u 13:13

Učesnici u razgovoru: Ognjen Kažanegra i Marko Bato Carević

Bato Carević: Alo?

Ognjen Kažanegra: Samo da te pozdravim još jedan put, neću te više daviti. Znači, Boban Rovčanin se zove čovjek (misli na Bobana Brnovića), bio ti je obezbjeđenje Mila Đukanovića, radi ti direktno za kavački klan i najbolji drug Vujotića nekakvoga i Rakočevića što su uhapsili za nekakve pokušaje ubistva. Bio ti je u SAJ, učestvovao u prebijanje Mija Martinovića, infiltirrao se, radi tu, ozbiljan kriminalac, ubačio se u taj SBPK. Visoki momak, visoki momak nabildovani.

Bato Carević: Da, da.

Ognjen Kažanegra: Znači, Boban Rakočević (i dalje misli na Bobana Brnovića), to ti je 1/1 provjereno.

Bato Carević: Oli mi to napisat poruku, oli mi to napisat poruku?

Ognjen Kažanegra: Sad ću reći Mladenu da ti pušti na viber.

Bato Carević: Ajde, ajde života ti.

Ognjen Kažanegra: Ajde.

Razgovor 3: 17.07.2021. godine u 23:38

Učesnici u razgovoru: Ognjen Kažanegra i NN lice

Ognjen Kažanegra: Je li tebe ko dirao?

NN: A?

Ognjen Kažanegra: Je li tebe ko dirao?

NN: Ne, ne.

Ognjen Kažanegra: Ne bi trebalo nas. Mada, ovi nisu naši, znaš?

NN: Vidim da su nekakvi maskirani, nešto.

Ognjen Kažanegra: Jedan se provuka’, taj šef koji je baš njihov. Taj što ih vodi, njihov je, on se provuka’. Za 5-6 dana će ga smijenit’, tako su mi rekli.

NN: Aj’ ako Bog da.

Ognjen Kažanegra: Oće, oće. Oće.

NN: Tako brate. Jer, ružno je da upanu danas, zamisli gosti brate da mi ćeraju goste i da prepadaju ljude.

Ognjen Kažanegra: Pa jesu li ti upali?

NN: Nisu, nisu u Korkovado, ali jesu u Fisherman. Tako brate.

Ognjen Kažanegra: Ništa, da znaš samo, jedan, jedan taj vođa tima ti nije naš. To je što se provukao tu, ali će ga smijeniti, tako su mi rekli.

NN: Dobro, dobro.

Ognjen Kažanegra: Ajde, ajde.

Razgovor 4

Učesnici Ognjen i Mladen Kažanegra

Ognjen Kažanegra: E?

Mladen Kažanegra: A oni sinoć, zaustaviše li te poslije, to mi sad pade na pamet?

Ognjen Kažanegra: Ne, ne, niko ništa

Mladen Kažanegra: Proša' si pored njih, sve?

Ognjen Kažanegra: Nisam ih ni vidio, bio je kombi onamo, ali ništa. Ma nema nama ko više da zaustavlja... Može neko na svoju ruku da se upeca jedino, inače ovi iz vrha neće zaustavljat.

Izvor: Mportal

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.