Ukrajina zainteresovana da uvozno-izvozne poslove obavlja preko Luke Bar

Ukrajina zainteresovana da uvozno-izvozne poslove obavlja preko Luke Bar

Ukrajina je zainteresovana da uvozno-izvozne poslove obavlja preko Luke Bar, a u organizaciji nove rute trebalo bi da pomogne špediter iz Srbije, kompanija "Panšped", koji ima mogućnost korišćenja besplatnih vagona srpske željeznice, javlja Radio-elevizija Crne Gore (RTCG).

Ukrajina traži alternativne logističke rute za isporuku širokog spektra proizvoda u i iz Ukrajine, odgovoreno je portalu Radio-televizije Crne Gore (RTCG) iz ukrajinske ambasade u Podgorici.

„Ambasada radi na analizi mogućnosti uspostavljanja dodatnih logističkih ruta, posebno u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju i dodaje da je ukrajinska strana zainteresovana da obavi dodatne konsultacije sa Lukom Bar o uspostavljanju saradnje.

Istovremeno, RTCG navodi da je provjerila tačnost informacije sajta Transportno-logističkog centra ukrajinskih željeznica da je Crna Gora ponudila prevoz robe preko Luke Bar.

„Informacije koje ste naveli su postavljene na sajtu Transportno-logističkog centra ukrajinskih željeznica. Shodno tome, dodatni komentari se mogu dobiti od tog ukrajinskog kargo prevoznika“, odgovoreno je iz ambasade.

Da Crna Gora nudi Ukrajini da prevozi robu preko Luke Bar u petak je objavio ukrajinski GMK.centar, navodeći da je o tome izvijestio Centar za transportnu logistiku „Ukrzaliznica“.

Dodaje se da je kapacitet barske luke do pet miliona tona godišnje, ali se prosječno koristi samo 50 odsto potencijala, a da luka ima više specijalizovanih terminala, posebno za za suve rasute terete, prenosi RTCG.

„Crnogorska strana je izrazila zainteresovanost za uspostavljanje saradnje sa Ukrajinom na korišćenju kapaciteta Luke za pretovar i transport robe“, navodi se u dokumentu na sajtu ukrajinskog portala.

Luka Bar sarađuje sa špediterima iz Srbije, kompanijom „Panšped“, koja će, kako stoji u dokumentu, pomoći u organizaciji.

„Spremni smo da doprinesemo uspostavljanju logističke rute za transport širokog spektra proizvoda iz Ukrajine do Luke Bar“, napominje predstavnik kompanije.

Pored toga, „Panšped“ ima mogućnost da u slučaju takve potrebe koristi i besplatne vagone srpske željeznice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.