Evropa sad: Damjanović da podnese ostavku nakon dokaza o favorizovanju Prve banke i prikrivanju odluka vlade

Evropa sad: Damjanović da podnese ostavku nakon dokaza o favorizovanju Prve banke i prikrivanju odluka vlade

Današnje otkriće NVO Akcije za socijalnu pravdu da je manjinska vlada odlučila da u Prvoj banci otvori račun za plaćanje rata kredita prema Abu Dabi fondu samo je još jedan u nizu alarmantnih pokazatelja da se navodna transparentnost vlade svodi na tragikomične prenose sjednica, kao šarade kojom se ukrivaju kontroverzne odluke, saopštili su iz Pokreta Evropa Sad.

Zabrinjavaju, ocjenjuju, saopštene sumnje da je odluka o otvaranju računa kod Prve banke tek naknadno postavljena na sajt na vlade, dok nemušta izjava Ministarstva finansija u kojoj se pominje "devizni račun kod komercijalne banke" jasno ukazuje na namjeru nadležnog resora da sakrije činjenicu da se zapravo radi o Prvoj banci.

"Dok je prethodna vlada zatvarala sumnjive račune u Prvoj banci, dotle nekadašnji predsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju i budžet i, u tom svojstvu, (ne)uspješni kontrolor 11 puta prebačenog famoznog miliona od vlade ka Prvoj banci, a sadašnji ministar finansija, privileguje istu tu Prvu banku u poslu vezanom za Abu Dabi fond, koji je postao poznat po činjenjima ministrovog saborca u vlasti, poslanika Petra Ivanovića.
Na kraju, najbolje bi bilo da ministar finansija, umjesto što "slavu" stiče mračnim prognozama, favorizovanjem Prve banke i skrivanjem vladinih odluka, sam podnese ostavku, prije nego što ga smijene oni koji su ga na to mjesto nezasluženo i postavili", zaključuju iz Pokreta Evrope Sad.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.