Vlada Srbije zabranila izvoz peleta

Vlada Srbije zabranila izvoz peleta

Nakon sjednice Vlade saopšteno je da maksimalna prodajna cijena peleta ne smije prelaziti 38.000 dinara ili 323, 7 eura po toni u svim pakovanjima

Vlada Srbije odlučila je danas da, zbog očekivane krize i deficita energenata, zabrani izvoz peleta  i ograniči njegovu prodajnu cijenu.

Nakon sjednice Vlade saopšteno je da maksimalna prodajna cijena peleta ne smije prelaziti 38.000 dinara ili 323, 7 eura po toni u svim pakovanjima.

Uz Uredbu o ograničenju visine cijene peleta, a doneta je i Odluka o privremenoj zabrani izvoza peleta i određenih drvnih sortimenata od bitne važnosti za Republiku Srbiju.

Uredba je donijeta na inicijativu Ministarstva rudarstva i energetike, a u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacijama, Ministarstvom poljoprivrede, skladištarima, peletarima, kao i Upravom za šume, JP „Srbijašume".

Uredba je donijeta radi zaštite energetske bezbednosti zemlje i biće na snazi 90 dana od dana stupanja na snagu.

Izvor: Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.