Apelacioni sud ukinuo presudu Šariću za pranje novca
Šarić

Apelacioni sud ukinuo presudu Šariću za pranje novca

Posebno odjeljenje za organizovani kriminal Apelacionog suda u Beogradu ukinulo je prvostepenu presudu u osuđujućem dijelu u odnosu na više okrivljenih u slučaju pranja novca, među kojima je i Darko Šarić, zbog čega je prvostepeno osuđen na devet godina zatvora.

U presudi Apelacionog se navodi da se radi o nepotpuno riješenom predmetu optužbe.

Presuda je ukinuta i u dijelu kojim je odbijena optužba prema okrivljenima Dušanu Кovačeviću i Nebojši Spasiću i u tom dijelu predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Presudom Višeg suda u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal, od 31. jula 2020. godine zbog izvršenja dva krivična dijela pranje novca, jedno u produženom trajanju, a drugo podstrekavanjem, Darko Šarić je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od devet godina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.