Rakočević: Abazović potpisao kapitulaciju ne Crne Gore, nego svoju
Rakočević

Rakočević: Abazović potpisao kapitulaciju ne Crne Gore, nego svoju

Stavljanjem potpisa na protivustavni ugovor vlade i Srpske crkve, premijer Dritan Abazović počinio je veleizdaju Crne Gore i njenih nacionalnih interesa, ocijenio je član Predsjedništva i poslanik DPS u Skupštini Crne Gore Nikola Rakočević u specijalnoj emisliji Gradske televizije.

„Time, Abazović je potpisao kapitulaciju ne Crne Gore, nego svoju. Mi smo apsolutno sagalasni sa potrebom da se potpiše ugovor sa SPC koji sa jedne strane štiti prava i obaveze Srpske crkve, ali sa druge mora biti u skladu sa Ustavom i zakonima naše države, ali i u skladu sa nacionalnim interesima. Ka parlamentu smo procesuirali inicijativu za smjenu vlade, a uskoro, najkasnije nakon parlamentarnih izbora, ćemo staviti van snage ovaj pravni posao“, rekao je Rakočević.

Poslanik DPS-a kazao je da su ovim jučerašnjim Abazovićevim činom vrata EU zatvorena, ali ne i zaključana. Napominje da je potrebno smijeniti Abazovićevu vladu da bi se vrata EU ponovo otvorila.

„Možemo postići kvalifikovanu većinu potrebnu za izbor sudija Ustavnog suda, kao i za kandidate za Sudski savjet iz redova uglednih pravnika, i na taj način doći do završnih mjera za poglavlja 23 i 24. To od nas očekuju evropski partneri, a nama je u interesu da uradimo ono što očekuju oni koji nas ocjenjuju. Zbog toga je “conditio sine qua non“ što bi pravnici kazali, da smijenimo ovu vladu i tada ćemo vrata otvoriti širom“, poručio je Nikola Rakočević.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.