Bijeli kit zalutao u rijeci Seni u Francuskoj
Foto: Reuters

Bijeli kit zalutao u rijeci Seni u Francuskoj

Bijeli kit zalutao je u rijeku Senu na sjeveru Francuske, saopštile su vlasti i pozvale ljude da mu ne prilaze da ga ne bi uznemiravali.

Vlasti departmana Er u Normandiji navode da bijeli kitovi, koji obično žive u arktičkim i podarktičkim vodama i u zalivu Sen-Loran u kanadskom Kvebeku, ponekad zalutaju u južnije vode i mogu privremeno da prežive u slatkim vodama.

U saopštenju se navodi da vlasti pokušavaju da procijene zdravstveno stanje beluge, javio je Rojters.

Smrtno bolesni kit ubica odvojio se krajem maja od svog jata i plivao nekoliko desetina milja u Seni. Sisar je prirodno uginuo nakon neuspješnih pokušaja da se usmjeri nazad u more, podsjeća "Frans 24“.

Mjesec dana kasnije u Seni je uočen drugi kit dug desetak metara.

Rijeka Sena povezuje Pariz sa morem.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.