Zbog velikog interesovanja uvode se letovi i prema Tivtu
Foto: Vlada CG

Abazović razgovarao sa saudijskim ministrom

Zbog velikog interesovanja uvode se letovi i prema Tivtu

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović razgovarao je juče sa ministrom turizma Kraljevine Saudijske Arabije i predsjedavajućim Saudijskog fonda za razvoj Ahmedom Bin Akil el Hatibom.

Saudijski ministar Hatib je istakao da su izuzetno pozitivne reakcije na uspostavljanje direktne avio konekcije i da će zbog velikog interesovanja saudijska avio kompanija dodati treći red letjenja i proširiti liniju i na aerodrom Tivat.

Ministar Ahmed Bin Akil el Hatib uputio je poziv Abazoviću da Crna Gora uzme učešće na najvećoj investicionoj konferenciji u Rijadu, za šta su se saglasili da je odlična prilika za promociju naše države u Saudijskoj Arabiji i tom dijelu Azije.

Tokom razgovora saudijski ministar izrazio spremnost njegove države da ulaže u projekte za poboljšanje crnogorskog školstva i zdravstva.

Abazović je naglasio da je početak direktnih letova između Rijada i Podgorice pokazatelj dobre saradnje između dvije države.

Premijer je predložio da predstavnici saudijskog Fonda za razvoj posjete Crnu Goru, izrazivši uvjerenje da je naša država sa izvanrednom klimom, prirodnim bogatstvima i prijateljski nastrojenim građanima stvorena za investiranje u turizam i infrastrukturu.

Abazović izrazio nadu da će u narednom periodu i saudijski prestolonaslednik posjetiti Crnu Goru.

Razgovarajući o brojnim razvojnim projektima, saglasili se da Crna Gora i Saudijska Arabija imaju veliki prostor za napredak odnosa koje mogu dodatno produbiti odnose dvije države, razgovarajući i o mogućnostima otvaranja crnogorske ambasade u Rijadu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.