Patrijarh Porfirije helikopterom sletio u Podgoricu, njegov prelazak registrovan na aerodromu u Podgorici
Sa potpisivanja Temeljnog ugovora, Foto: Vlada Crne Gore

Tema rasprave u vrhu Uprave policije

Patrijarh Porfirije helikopterom sletio u Podgoricu, njegov prelazak registrovan na aerodromu u Podgorici

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije juče je helikopterom iz Beograda stigao u Podgoricu, saznaju Vijesti.

Prema tim saznanjima helikopter je sletio u policijski kamp u podgoričkom naselju Zlatica, gdje su Porfirija čekala vozila kojima je delegacija SPC prebačena do vile Gorica.

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i Porfirije juče su potpisali Temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i SPC.

Po potpisivanju Temeljnog ugovora, delegacija ja otišla u manastir Dajbabe, a zatim sa podgoričkog aerodroma helikopterom se vratila u Srbiju nešto nakon 13 časova.

Porfirijev dolazak je bio tema rasprave u vrhu Uprave policije (UP).

Šef regionalnog centra granične policije Vasko Aković se požalio da nije bio upoznat sa dolaskom patrijarha SPC, na šta je dobio odgovor da je razlog tome što je držano sve u tajnosti i da je za to znalo svega nekoliko ljudi.

Dio medija je prenio da je Aković podnio ostavku jer je navodno Porfirije prešao granicu mimo uobičajene procedure.

"Vijestima" je iz vrha UP rečeno da to nije tačno i da su Porfirije i svi ostali članovi delegaije prošli proceduru, odnosno njihova dokumenta su sa kampa Zlatica odnešeni na najbliži granični prelaz (podgorički aerodrom) gdje je evidentiran njihov ulazak.

Pojasnili su da je to nije neuobičajeno kada se radi o štićenim ličnostima.

Nakon rasprave, vršilac dužnosti (v.d.) pomoćnika direktora UP za Sektor granične policije Dragan Klikovac je smijenio Akovića.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.