Crna Gora ima 29 ambasada, šest misija, četiri konzularna predstavništva...
Ilustracija

Sistematizacija Ministarstva vanjskih poslova

Crna Gora ima 29 ambasada, šest misija, četiri konzularna predstavništva...

Crna Gora imaće 29 ambasada, šest misija i četiri konzularna predstavništva, navodi se u Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Ministarstva vanjskih poslova.

Crna Gora će, između ostalih, imati ambasadu u Kraljevini Danskoj sa sjedištem u Kopenhagenu.

Sjedište Ambasade u Nizozemskoj je u Hagu, a Španije u Madridu.

Crna Gora imaće šest misija pri međunarodnim organizacijama i to: Misija Crne Gore pri Evropskoj uniji sa sjedištem u Briselu, Stalna misija Crne Gore pri Sjevernoatlantskom savezu (NATO), sa sjedištem u Briselu, Stalna misija Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama (UN), sa sjedištem u Njujorku, Stalna misija pri Ujedinjenim nacijama (UN) i drugim međunarodnim organizacijama, sa sjedištem u Ženevi, Stalna misija Crne Gore pri Organizaciji za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) i specijalnim organizacijama Ujedinjenih nacija, sa sjedištem u Beču i Stalna misija pri Savjetu Evrope (SE), sa sjedištem u Strazburu.

Pravinikom je predviđeno da Crna Gora ima četiri konzularna predstavništva i to u Njujorku, Frankfurtu, Sremskim Karlovcima i Istanbulu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.