Policija polako uklanja blokade, ali legitimisanje učesnika skupa i dalje traje (VIDEO)

Policija polako uklanja blokade, ali legitimisanje učesnika skupa i dalje traje (VIDEO)

Policija je večeras pokušala da onemogući građane i novinare da priđu ulici Rista Stijovića i da posjete okupljanje ispred Vile Gorica, no nakon sat oni uklanjaju blokade.

Pošto su policajci branili građanima da uđu u navedenu ulicu, iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije obratili su se direktoru UP Zoranu Brđaninu.

Njega je o svemu obavijestio član Savjeta Branislav Radulović, koji mu je prenio žalbu građana zbog neosnovanog ograničavanja slobode kretanja.

Brđanin naredio uklanjanje kordona

Nakon toga, Brđanin je naredio uklanjanje policijskog kordona.

Tako se sada može proći ka Vili Gorica, no policija legitimiše sve koji se zapute ulicom koja vodi u njenom pravcu.

Pojedine ulice na Gorici, ipak, i dalje su zatvorene, a građani se usmjeravaju ka punktovima na kojima najprije bivaju legitimisani.

Podsjetimo, policija je branila građanima da se zapute ka mjestu na kojem je najavljeno održavanje skupa.

Novinarima bez obrazloženja onemogućili da izvještavaju

Osim toga, u tim momentima bili su onemogućeni i predstavnici medija da se bave svojim poslom, uprkos tome što su policiji uredno pokazali novinarske legitimacije.

Novinarima,, zabranjeno je da prođu, i to bez bilo kakvog obrazloženja.

Podsjetimo, građansko okupljanje ispred Vile Gorica zakazano je usljed neslaganja sa odlukom Vlade da bude potpisana aktuelna verzija Ugovora sa SPC.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.