Evropska komesarka: Članice EU da se pripreme za novi talas pandemije

Evropska komesarka: Članice EU da se pripreme za novi talas pandemije

Evropska komesarka za zdravstvo Stela Kirijakidis izjavila je da bi članice Evropske unije trebalo da počnu pripreme za novi talas pandemije koronavirusa, koji će nastupiti tokom jeseni i zime.

"Protekla dva mjeseca se pripremamo za jesen i zimu, svjesni da sledeći talas pandemije ne bi trebalo da dodatno optereti naše privrede i društva, posebno u vrijeme inflacije i rata i invazije na Ukrajinu“, rekla je Stela Kirijakidis.

Ona je navela da je Evropska komisija zatražila od članica EU da ubrzaju dodatno vakcinisanje osoba starijih od 60 godina i ugroženih grupa, javlja Rojters.

"Treba da se pripremimo, kako bi naši zdravstveni sistemi bili spremni za moguće nove talase, koji bi mogli biti u kombinaciji sa sezonskim gripom“, izjavila je Stela Kirijakidis.

Izvor: Fonet

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.