Popović: Abazović hibrid crnogorskog Janukoviča i Lukašenka

Popović: Abazović hibrid crnogorskog Janukoviča i Lukašenka

Potpisivanje ugovora sa Crkvom Srbije ima elemente veleizdaje i svi oni ministri u Vladi Dritana Abazovića, koji su digli ruku za taj akt, odgovaraće za podrivanje suvereniteta države i negiranje crnogorske nacije, ocijenio je književnik Milorad Popović za Gradsku televiziju. Duh i sadržaj tog ugovora dio su šire agende asimilacije i nacionalnog uništenja Crnogoraca, navodi Popović i dodaje da je premijer Abazović, u savremenom kontekstu, hibrid crnogorskog Janukoviča i Lukašenka.

Glavni akter cijele akcije oko potpisivanja ugovora sa Crkvom Srbije je premijer Dritan Abazović, navodi Popović i dodaje kako je njegov odnos prema crnogorskoj naciji i tradiciji, s manje poštovanja nego što su imali okupacioni guverneri u 20. vijeku

“U savremenom kontekstu, Abazović je hibrid crnogorskog Janukoviča i Lukašenka, jer sami potpis ugovora, njegov duh i sadržaj su dio jedne šire agende asimilacije i nacionalnog uništenja Crnogoraca, odnosno denacifikacije kako je naziva Vučićev trbuhozborac Vladimir Đukanović”, ocjenjuje Popović.

Popović navodi kako se od 30. avgusta 2020. Crnogorci organizovano diskriminišu, posebno na sjeveru zemlje.

“Imamo situaciju da u drugom gradu po velicini- Nikšiću ne postoji nijedan javni prostor u kome se moze odrzati neka manifestacija sa crnogorskim predznakom kulturnim i nacionalnim. Takođe su na razne načine diskriminisani od nemogućnosti proslave državnih praznika i drugih načina gdje se crnogorci u suverenoj državi diskriminišu”, smatra Popović. 

Ukoliko Abazović potpiše ugovor sa Crkvom Srbije bez adekvatnog odgovora i otpora Crnogoraca, oni će sami pristati na nestanak i odreći se nacionalne tradicije, kao i časti da ostanu slobodna nacija u Crnoj Gori, zaključio je Popović.

Izvor: gradski.me

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.