Veliki požar u Njivicama, izgorio napušten objekat, požar gasi i avion MUPa
Foto: TVCG

Veliki požar u Njivicama, izgorio napušten objekat, požar gasi i avion MUPa

U požaru koji je jutros izbio u hercegnovskom naselju Njivice izgorio je jedan napušteni objekat. Situacija na terenu, prema riječima komandira Službe zaštite i spašavanja Zlatko Ćirovića, nije nimalo dobra.

Požar gasi i avion MUP-a.U gašenje požara će biti uključen i helikopter Vojske Crne Gore koji je bio angažovan u akciji spašavanja jedne osobe na Durmitoru.

"Avion MUP-a se uključio u akciju gašenja požara, očekuje se i vojni helikopter. Kontaktirali smo kolege iz Hrvatske, ali je njima aktivan požar u zaleđu Dubrovnika, zbog čega sada nijesu u mogućnosti da nam izađu u susret", rekao je za Portal RTCG direktor Direktorata za vanredne situacije Miodrag Bešović.

Ukoliko se situacija u Hrvatskoj smiri, a u Herceg Novom pak pogorša, stići će i pomoć iz komšiluka.

"Za sada ne bih rekao da je stanje alarmantno, požarna linija je dva linija. Došli su na ispomoć Dobrovoljno vatrogasno društvo Boka i kotorska Služba zaštite i spašavanja, oni štite objekte, ali nam vjetar pravi probleme", rekao je Bešović.

Na pitanje da li vjetar može ugroziti i akciju gašenja požara iz vazduha, Bešović je pojasnio da je "zbog meteo uslova kasnila pomoć iz vazduha".

On je rekao da su se za pomoć obratili Direktoratu za vanredne situacije, odakle im je saopšteno da su helikopteri prizemljeni zbog tehničkih problema, dok jedan avion već gasi požar u mjestu Nudo.

Zbog požara zavladala je panika među turistima koji ljetuju u Njivicama. Saobraćajna komunikacija prema graničnom prelazu Kobila odvija se nesmetano, ali je zbog gustine dima potrebna dodatna opreznost. 

Situacija na terenu ne ide na ruku vatrogascima, jer im vjetar otežava gašenje vatre.

Prema riječima Ćirovića, vatrogasci su stacionirani pored dvije kuće, koje mogu biti potencijalno ugrožene.

Bilo je ugroženo više od deset kuća, a vatrogasci intervenišu duž cijelog Njivičkog puta, do granice sa Hrvatskom. Zatražena je pomoć iz vazduha, pa se očekuje dolazak helikoptera kako bi požar bio lokalizovan.

Ekipa Službne zaštite i spašavanja Herceg Novog postaviće bazen, kako bi se omogućilo gađenje vatre iz vazduha.

Čim se završi gašenje požara oko ugroženih kuća biće postavljen bazen kako bi bilo moguće gašenje požara iz vazduha.

Podsjećamo, dojava o požaru je stigla jutros nešto prije devet sati.

"Dojava o požaru je stigla u 8.50h, a devet vatrogasaca sa dva kamiona su već na terenu. Situacija nije dobra", kazao je Ćirović za Javni servis.

On je rekao da su se za pomoć obratili Direktoratu za vanredne situacije, odakle im je saopšteno da su helikopteri prizemljeni zbog tehničkih problema, dok jedan avion već gasi požar u mjestu Nudo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.