Promjena u vrhu ATP liste, Novak napredovao jednu poziciju
Novak Đoković

Promjena u vrhu ATP liste, Novak napredovao jednu poziciju

Na najnovijoj ATP listi Novak Đoković je napredovao za jedno mjesto i pored toga što nije igrao minule sedmice. On i Kasper Rud su zamjienili pozicije zbog veoma lošeg nastupa Norvežanina koji je propustio turnir u Kicbilu na kom je branio 250 bodova iz 2021. godine.

Rud je tako izgubio 205 bodova i Novak ga je obišao jer ima sada 95 bodova više od Norvežanina. To inače nije jedina promjena u prvih deset. Karlos Alkaras je smijenio Stefanosa Cicipasa na četvrtoj poziciji iako je izgubio finale Umaga.

Prvi je i dalje Danil Medvedev, drugi je Saša Zverev, a treći je Rafael Nadal.

Prvih deset na ATP listi:

1. Danil Medvedev 7625

2. Aleksander Zverev 6850

3. Rafael Nadal 6165

4. Karlos Alkaras 5035

5. Stefanos Cicipas 5000

6. Novak Đoković 4770

7. Kasper Rud 4685

8. Andrej Rubljov 3575

9. Feliks Ože-Alijasim 3445

10. Janik Siner 3395

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.