Formiran Anketni odbor za slučaj
Možura

Formiran Anketni odbor za slučaj "Možura", imaju četiri mjeseca da završe posao

Skupštinski Anketni odbor za slučaj "Možura" imaće predsjednika, zamjenika predsjednika i deset članova, a predsjednik i pet članova odbora biraće se na usaglašeni predlog klubova poslanika pariamentarne opozicije. To je predviđeno odlukom o osnivanju odbora, koju je većina u parlamentu usvojila u subotu.

Zamjenik predsjednika i pet članova odbora biraće se na usaglašeni predlog klubova poslanika pariamentarne većine.

"Odbor je dužan da obavi parlamentarnu istragu, pripremi Izvještaj i dostavi ga Skupštini u roku od 120 dana od dana stupanja na snagu ove odiuke. Ukoliko se ukaže potreba zbog obimnosti posla za produženjem roka, Odbor može donijeti odiuku o produženju roka, ne dužem od 15 dana. Odbor je dužan da najkasnije za 15 dana od dana zakijučenja Parlamentarne istrage pripremi i dostavi Skupštini Crne Gore izvještaj na usvajanje", predviđeno je odlukom.

Članovi Odbora imaju pravo da izdvoje svoje mišljenje o pojedinim stavovima iz Izvještaja sa kojima nijesu saglasni.

Izdvojena mišjenja članovi Odbora prilažu uz izvještaj i njegov su sastavni dio.

Aferu "Možura", vezanu za vjetroelektranu crnogorske kompanije Možura Wind Park, istraživala je malteška novinarka Dafne Karuana Galicija koja je smrtno nastradala u eksploziji autobombe u oktobru 2017. godine. 

Postoje sumnje da je u ovom poslu bilo korupcijske šeme koja je podrazumijevala dodjelu državnog ugovora za izgradnju elektrane i pratećih usluga u zamjenu za mito. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.