Daboviću istekao mandat, Kovačević predsjedava Senatom DRI do izbora novog predsjednika

Daboviću istekao mandat, Kovačević predsjedava Senatom DRI do izbora novog predsjednika

Predsjedniku Senata Državne revizorske institucije (DRI), Milanu Daboviću, danas ističe devetogodišnji mandat na toj funkciji.

Njega će, shodno Zakonu o DRI, zamijeniti Nikola Kovačević kao nastariji član Senata te institucije, dok crnogorska Skupština ne izabere novog predsjednika Senata.

Dabović ostaje u Senatu kao član.

Iz DRI je saopšteno da je Daboviću bila velika čast obavljati dužnost i predstavljati instituciju i državu u okviru zajednice Međunarodne organizacije vrhovnih revizorskih institucija (INTOSAI) i Evropske organizacije vrhovnih revizorskih institucija (EUROSAI).

On se zahvalio na izuzetnoj saradnji i podršci u pravcu jačanja revizije javnog sektora u Crnoj Gori.

”Senat i DRI će ostati posvećena promovisanju ključnih vrijednosti i nastaviće postizati zapažene rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni”, navodi se u saopštenju

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.