Abazović ugostio Trpkoskog: S.Makedonija podnijela vrliku žrtvu i svima može biti primjer kako se za veliki cilj može žrtvovati

Abazović ugostio Trpkoskog: S.Makedonija podnijela vrliku žrtvu i svima može biti primjer kako se za veliki cilj može žrtvovati

Republika Sjeverna Makedonija veliki je prijatelj Crne Gore i zemlja sa kojom nemamo otvorenih pitanja. Zbog toga se posebno radujemo i čestitamo vam što se otpočeli pregovore sa EU. Podnijeli ste veliku žrtvu i svima nama možete biti primjer kako se za veliki cilj može žrtvovati mnogo, kazao je predsjednik Vlade dr Dritan Abazović, primajući u oproštajnu posjetu Mihajla Trpkoskog, ambasadora Republike Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori.

Abazović se zahvalio ambasadoru Trpkoskom na tome što je za vrijeme njegovog mandata saradnja između Crne Gore i Sjeverne Makedonije bila prijateljska, produktivna i sadržajna i istakao da će se tako nastaviti i ubuduće.

Trpkoski se zahvalio Abazoviću na čestitki za otpočinjanje pregovora sa EU i istakao želju da se obje države u dogledno vrijeme nađu u eveopskoj porodici naroda.

„Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju veže dosta toga zajedničkog iz prošlosti jer smo živjeli u istoj državi. Još više zajedničkog imamo kada je riječ o našoj evropskoj budućnosti i ciljevima koji su nalaze pred obje države. Iako više neću biti ambasador u Crnoj Gori ja ću uvijek biti promoter dobrih i prijeteljskih odnosa naše dvije države", kazao je Trpkoski.

Abazović i Trpkoski su se saglasili da bi zajednička sjednica vlada Crne Gore i Sjeverne Makedonije bila kruna prijeteljstva i saradnje između dvije države.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.