Ulcinj i ove godine muku muči sa bukom, najavljene represivne mjere
Opština Ulcinj

Ulcinj i ove godine muku muči sa bukom, najavljene represivne mjere

U najjužnijoj opštini se iz godine u godinu tokom turističke sezone ponavljaju isti problemi koji negativno utiču na njen tok i ostavljaju ružnu sliku turistima koji Ulcinj biraju kao destinaciju za odmor. To su prije svega buka, uzurpacija javnih površina koja ometa normalno odvijanje saobraćaja, prosjaci, dileri soba, problemi sa odoženjem otpada...

Ni ove godine nije drugačije pa Ulcinj muči muku sa komunalnim redom. Nezadovoljni su i mještani i turisti ali i najviši zvaničnici, koji priznaju da je problema mnogo i najavljuju represivne mjere.

Predjednik Opštine Omer Bajraktari ocjenjuje da komunalni red u Ulcinju nije na potrebnom nivou, te da u tom pogledu postoje itekako vidljivi problemi koje je neophodno riješiti.

"Nisam zadovoljan komunalnim redom u gradu. Imamo problem sa Pristanom gdje je buka u nekim periodima zaista neizdrživa. Imamo slučaj sa privremenim objektima koji su van kontrole i apelujem na zakupce da ozbiljno shvate situaciju ili će se preduzeti represivne mjere. Poslate su po drugi put opomene pred raskid ugovora. Ugostiteljima je ukazano da, ako se situacija ne promjeni, mi smo spremni da i raskinemo ugovore. Ja to ne bih želio da se desi ali, ako je to jedina mogućnost da uvedemo red na tom reonu, koji treba da bude prestižni dio naše opštine, mi ćemo to i da uradimo", poručio je Barajktari.

Vršilac dužnosti načelnika Komunalne policije Amir Mehmeti ne negira da ima problema kada je u pitanju poštovanje komunalnog reda. Najviše ih je, kaže on, evidenrano u najfrekventnijim zonama gdje se uzurpiraju javne površine i ne poštije opštinska odluka o akustičnim zonama.

"Problem je sa bukom na Pristanu. Svi ugostitelji iz čijih se objekata emituje muzika već su novčano kažnjeni. U većini su postavljeni limitatori, a u još jednom ili dva se očekuje njihovo postavljanje. I to neće biti sve jer će se kontrole nastaviti, a iz Podgorice očekujemo dolazak ekipe koja će uređajima mjeriti nivo buke", kaže Mehmeti i najavljuje da će na Adi Bojani i u naselju Štoj stalno angažovati službenike koji će tamo boraviti puno radno vrijeme.

"Primili smo određen broj sezonaca ali nam nedostaje još šest sedam komunalnih policajaca koji bi bili angažovani tokom sezone. Nismo ni mi zadovoljni stanjem na terenu ali samo jedinstvenim nastupom svih nadležnih struktura lokalne samnouprave komunalni red se može dovesti u red", zaključuje Mehmeti.

Prema riječima Mehemetija od ponedjeljka će Komunalna policija sa preduzećem "Parking servis" zakupcima parkinga dijeliti čunjeve kojim će biti obilježena rezervisana parking mjesta.

"Kada na parkingu nema automobila postavljaće se čunj. Neće se više tolerisati postavljanje stolova, stolica, reklama, vazni sa cvijećem. eventualno, ugostitelji koji imaju zakupljena parkijng mjesta moći će da iznose stolove isključivo u večernjim satima, kada je u ulicama u kojima se nalaze, zabrenjeno odvijanje saobraćaja. Takođe, biće u obavezi da ih od momenta prestanka zabrane, ponovo uklone. Mislimo da je to sada, kada smo u jeku sezone, potez kojim bi trebali riješiti određene probleme", kazao je Mehmeti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.