Maja Ćetković nova direktorica Uprave za zaštitu kulturnih dobara

Maja Ćetković nova direktorica Uprave za zaštitu kulturnih dobara

Nova direktorica Uprave za zaštitu kulturnih dobara biće Maja Ćetković, odlučila je Vlada na današnjoj sjednici. Time su se riješile nedoumice oko produženja mandata doskorašnjeg vršioca dužnosti direktora Uprave Mladena Zagarčanina, koji je na čelo ovog upravnog organa Ministarstva kulture došao u julu prošle godine, na prijedlog bivše ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić.

 

Zagarčaninu je, podsjetimo, v. d. mandat istekao 17. jula, a nije mu produžen na sjednici Vlade, 18. jula. On je ranije potvrdio Pobjedi da mu je iz Ministarstva kulture saopšteno da više neće biti v. d. direktora Uprave, tj. da mu neće biti produžen mandat. Uprava je od 17. jula bila u nekoj vrsti administrativne blokade, jer bez direktora i njegovog pečata i potpisa nije bilo moguće ralizovati redovne aktivnosti i procedure koje su u nadležnosti ovog upravnog organa Ministarstva kulture.

Maja Ćetković je završila Filozofski fakultet u Beogradu – smjer istorija umjetnosti, a ranije je bila angažovana u Upravi za zaštitu kulturnih dobara kao pomoćnica direktorice Sektora za uspostavljanje zaštite kulturnih dobara. Prije toga, bila je na funkciji sekretarke Sekretarijata za kulturu u Prijestonici, a jedno vrijeme, od januara 2018. godine, bila je i predsjednica Skupštine Cetinja.

Vlada je na današnjoj sjednici, takođe, imenovala Dobrilu Vlahović za v. d. direktorice Direktorata za kulturnu baštinu i razvoj u oblasti kulturne baštine u Ministarstvu kulture i medija.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.