Zirojević: Abazović današnjom izjavom potvrdio svoje izdajničke namjere, hitno smijenimo Vladu i raspišimo izbore
Nikola Zirojević, Foto: Socijaldemorkate

Zirojević: Abazović današnjom izjavom potvrdio svoje izdajničke namjere, hitno smijenimo Vladu i raspišimo izbore

Današnja najava premijera Abazovića da će, početkom avgusta, potpisati ugovor sa SPC i da je za njega ta priča završena, samo je potvrda onoga što smo govorili - da je radna grupa koja će utvrđivati ustavnost i zakonitost ugovora samo paravan za kupovinu vremena i nova prevara odlazećeg premijera, saopštio je danas potparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević.

Poručuje da je sada već izvjesno da Abazovića nikakva revizija ugovora usvojenog na Vladi ne interesuje, iako je svakom jasno da je taj akt u suprotnosti sa Ustavom i zakonima Crne Gore, te kako je on juče dobio mig od nalogodavaca iz SPC, tj. iz MCP da je bilo koja izmjena ugovora za njih neprihvatljiva, te je pozvao sve suverenističke partije da zbog namjernog skretanja sa evropskog puta i realizovanja tuđe agende, zajedno podnesu inicijativu za skraćenje mandata Skupštini koju su Socijaldemokrate već pripremile, a da u međuvremenu postignemo dogovor o obliku Vlade koja bi pripremila izbore.

"Svakako, u tom vremenskom periodu, bilo bi neophodno i da svi zajedno damo doprinos postizanju kvalifikovane većine potrebne za izbor kadrovskih rješenja u oblasti sudstva, sa ciljem dobijanja završnih mjerila", poručuje Zirojević.

Situacija je dodaje sada već u potpunosti jasna.

"Dritan Abazović više i ne krije svoje izdajničke namjere, jer je njegov, kao i cilj mentora sa strane kojima bezpogovorno služi, da obezdržave Crnu Goru i da je zaustave na njenom evropskom putu. Stoga suverenističke partije nemaju više šta da čekaju, jer Crna Gora nema više vremena za gubljenje. Izbori se nameću kao jedino održivo rješenje za izlazak iz političkog ćorsokaka u kojem se već dvije godine nalazi, a smjena Vlade koja vodi politiku koja sve više dobija obrise petokolonaške i izdajničke je logičan slijed događaja", kategoričan je Zirojević dodaju da "svaki novi truli kompromis bi bio isključivo na štetu države i njenih interesa, zbog čega vjerujemo da u takvu avanturu niko neće ni pomisliti da uđe". 

"Što se Abazovića tiče, njega pozdravljamo od jutros popularnim pozdravom: “Bravo kume, ti si doktor nauka”, zaključio je potparol Socijaldemokrata.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.